Wisbygymnasiet på BETT 2017

De flesta är säkert bekanta med BETT-mässan som går av stapeln i slutet av januari varje år. Det är Europas största pedagogiska IT-mässa och som sådan ett fantastiskt tillfälle att få inspiration inom pedagogik i allmänhet och IKT-pedagogik i synnerhet.

I min egenskap av lärarfortbildare med fokus på Apples ekosystem har jag de senaste åren både besökt och  föreläst på BETT. I år var det alldeles särskilt roligt eftersom skolverket valt ut några av mina elever för att representera goda exempel på IT-stödd undervisning på deras Event Nordic@BETT.

Mina elever berättade om det digitala läromedel i Euklidisk geometri (på engelska) vi skapat tillsammans på kursen Matematik specialisering och publicerat globalt. Boken heter “Euclidean Geometry, 2nd Edition“. Den riktar sig gymnasium och högskola och skall fungera som en introduktion till den klassiska geometrin och hur man bygger en axiomatisk teori. Demo innehåller även en guide till andra pedagoger så att de kan genomföra liknande samarbetsprojekt.

Om ni vill titta på vår presentation kan ni göra det här nedanför. Ljud och bild är lite skakiga eftersom det filmats med en telefon.

Har ni frågor om projektet, får ni gärna höra av er via mail: anders.randler@edu.gotland.se

Anders Randler, lärare, Wisbygymnasiet

Inga kommenterar