Programmering i skolan

För en tid sedan beslutade regeringskansliet i enlighet med skolverkets förslag att programmering skall ingå i både grundskolans och gymnasiets läroplan. Grundtanken i programmering skall finnas på flera ställen, men fokus kommer till största del att ligga på matematikämnet. I region Gotland använder vi idag iPad på grundskolan och MacBook Air på gymnasiet. Detta ger oss ett guldläge på det viset att vi kan använda oss av Apples satsning ”Alla kan koda”.

På iPad finns utmärkt material

På mac finns det också ett material som fokuserar mer på att skapa Appar

Materialet är ganska bra, men om man verkligen vill komma igång med Swift och Playgrounds på en Mac kan jag varmt rekommendera att ta en titt på lite andra Tutorials.

  • Några grundläggande Tutorials som jag gjort (engelska)

  • Ray Wenderlich’s site, utmärkt material. Bäst är Swift Apprentice. Den kostar ca 50$, men den är värd varenda dollar. Den börjar från början och tar dig hela vägen till seriös kunskap om objektbaserad programmering i Swift 3.

Keep on codin’

Anders Randler, IKT-pedagog, Wisbygymnasiet

Inga kommenterar