Wisbygymnasiet på SETT

Montern vi deltog i blev årets bästa

Årets SETT-mässa var som väntat en mycket inspirerande upplevelse. Det är alltid lika fantastiskt att möta mängder av pedagoger som hungrar efter nya idéer och villigt delar med sig av sina egna erfarenheter. På årets mässa deltog jag alla tre dagar som både inspiratör och föreläsare. De handlade i år mycket om programmering, det kändes helt rätt både med tanke på Skolverkets läroplansreform och med tanke på att jag själv på senaste tiden fokuserat mycket på just programmering(Läs mer: Programmering i skolan och Swift – Programmering för alla). Det blev extra intressant på fredagen då jag fick sällskap av mina underbara elever från Na/Te. Det var 3 av de 4 som följde med till BETT-mässan tidigare i vår.

(Läs mer: Wisbygymnasiet på BETT 2017).
Leonard Hökby Na14, Hampus Hoffman Te14 och Erik Laitala Te14.

Elevernas uppgift var dels att i mikroföreläsningar berätta om vårt bokprojekt där vi producerat läromedel i Euklidisk Geometri som sedan publicerats globalt, men också att fungera som inspiratörer runt hur man kan arbeta med programmering och robotar.

Det är en fantastisk känsla att se sina egna elever berätta och förklara vad och hur de lärt av den undervisning vi delat under ett års tid. De gjorde det verkligen på bästa tänkbara sätt och fick mycket beröm i montern. Att montern vi deltog i blev utnämnd till årets bästa gjorde ju inte saken sämre precis.

Inspirerande möten med pedagoger

SETT arrangeras varje år och är en svensk variant på den väsentligt större BETT-mässan som körs i slutet av januari varje år i London. Trots att SETT är klart mindre än BETT vill jag nog ändå påstå att SETT är väl värd ett besök. Här finns massor av intressanta utställare och de senaset åren har också antalet intressanta föreläsningar och Workshops som erbjuds ökat rejält.

Vi ses på SETT 2018!

Anders Randler, förstelärare i matematik och IKT, Wisbygymnasiet