Pedagogisk pub – flerspråkighet i fokus

Varmt välkomna till höstterminens första pedagogiska pub!

Den 29 augusti är det äntligen dags igen. Vi kommer att fortsätta träffas på JODA klockan 19.00 och vi ser fram emot en spännande höst med spännande föreläsningar och trevliga samtal. Vi kommer som förra året starta med en buffé till ett bra pris. Vi återkommer med det så håll ögonen öppna.

Vi hälsar Anna Anu Viik välkommen till höstens första pub!

Anna Anu Viik är modersmålslärare i finska som vill sätta flerspråkigheten i fokus. Anna är vinnare av lärarpriset 2012 som delas ut av Lärarförbundet och har innan jobbat i grundskolan i 18 år.

Anna beskriver hur man kan variera språkundervisningsmetoder från det digitala till att inspireras av metoderna i andra ämnen och hur man kan den motivera och förena en geografiskt spridd elevgrupp i åldrarna 7-16 år.

Hennes projekt med digitala verktyg, distansundervisning och sociala medier skapar gemenskap bland eleverna, möjliggör en direkt kontakt med föräldrarna och öppnar nya dörrar för eleverna för att möta fler i sin språkgrupp t.o.m. i andra länder. Hennes föredrag handlar också om flerspråkighet och identitet samt om interkulturell förståelse.

Hoppas att vi ses!

Linda Sippmanne och Ulrika Pettersson, arrangörer av pedagogisk pub

Senaste kommentarer
  1. Anders Jolby