Hela Asken skramlar

Måndagen den 27 november anordnade Förskolan Asken i Visby för tredje året i rad en julmarknad till förmån för välgörande ändamål. Julmarknaden kallar vi för Hela Asken Skramlar. Tanken med julmarknaden är att ge våra förskolebarn möjlighet att göra skillnad för andra barn i världen, barn som inte har samma goda förutsättningar som vi. Denna julmarknad är ett led i vårt värdegrundsarbete som vi ständigt arbetar kring.

Detta läsår arbetar förskolan Asken även med Tema Vatten, vilket går hand i hand med Region Gotlands arbete kring Spara Vatten. Därför valde vi i år att skänka alla intäkter till organisationen WaterAid. WaterAid verkar i några av världens fattigaste och mest marginaliserade samhällen med målet att alla människor överallt ska ha tillgång till rent vatten, sanitet och hygien till år 2030. Runt 290 000 barn under fem år dör varje år av diarré som orsakats av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det innebär runt 800 barn varje dag (WaterAid.org).

Vi på förskolan Asken vill göra skillnad och skänker därför cirka 9200 kr till denna organisation! ”Alla ska ha rätt till rent vatten” har varit vårt ledmotiv under hela denna process –  från tillverkning av marmelad, kakor, bullar och julpynt till att stå och sälja alla dessa fina ting till föräldrar, släkt och vänner!

Vi på förskolan Asken är så stolta över det engagemang vi har från våra barn på förskolan, men även av den positiva responsen och engagemanget från föräldrar, mor -och farföräldrar, övriga släkt och vänner! Många har varit med och bidragit med exempelvis ”hemliga julklappar”, bakverk, plantor, Gotländska ägg från Binge gård i Alva samt ÖoB i Visby. Förskolan Asken har tilldelats bidrag från Länsförsäkringar Skolfonden vilket har möjliggjort att vi kunnat köpa in material till det som tillverkats och producerats till marknaden. Tack alla ni! Tillsammans gör vi skillnad!

Sarah Thomasson Hellgren, barnskötare, förskolan Asken