Gotland Tech Fest

Sent om sider svepte eventet “Gotland Tech Fest” förbi i mitt facebookflöde. En tillställning jag helt missat, trots att en kollega nämnde det för några veckor sedan. Och när ett nationellt prov tagit över förmiddagens lektioner (utan att involvera mig själv som provvakt) så bokade jag biljett och det var endast 4 biljetter kvar. När man inte planerar bättre måste man ha lite tur…

En heldag på temat ny teknik och innovation ligger ju helt i linje med mitt uppdrag som IKT-pedagog/utvecklare. Och det var det! Innehållet var superintressant även om det kanske inte alltid var superrelevenat utifrån mitt jobb som gymnasielärare. Jag tänkte försöka sammanfatta varje akt med en enda mening.

Först ut var Fredrik Lövgren som pratade om robotar och AI. Trots att jag nyligen lyssnat på både Troed Troedsson & Carl Heath så kan jag nog inte nå nog på detta tema. Den mening jag tar med mig är:
”Världen har aldrig förändrats så snabbt tidigare. Men den kommer förmodligen aldrig att förändras så här långsamt igen.”

Sofie Lindblom pratade om innovation i organisationer.
“84 % av chefer säger att innovation är superviktigt. Men bara 6 % är nöjda med deras arbete med innovationer.”

Föreläsningarna varvades med paneldebatter, nätverkande, underhållning och såklart fika till förbannelse. Men det man äter på konferens räknas inte.

”E-handelns framtid – Var är vi på väg?” med Arne B. Andersson från Postnord.
Apropå mobildebatten i skolan “Mobiltelefonen är kanske inte the remote control of your lite så länge till” med hänvisning till Alexa och AI.

Medeltidsveckan visade att den inte är någon motsägelse i att dyrka både medeltiden och Digitiden.

Emma Ewadotte kombinerade slöjd, konst och hantverk med digitala verktyg.
“Hur gör man high tech tillgängligt för fler än unga män.”

Ashkan Fardost skildrade människan 12000 år tillbaka och 100 år framåt.
Och om någon tycker att jag kan bli intensiv och prata mycket, länge och snabbt kring det som engagerar mig…
Kolla in Ashkan!

I minglet mellan passen var det många som lite förvånade undrade över vad jag som lärare gjorde här. En ganska intressant reaktion. Och då presenterade jag mig ändå som IKT-pedagog/utvecklare från Wisbygymnasiet. Vi har en del att jobba på när det gäller hur folk uppfattar utbildningsväsendet. Men jag tar gärna den pucken och deltar även nästa gång som gotland tech fest anordnas. För detta var både kul och intressant.

Tech fest invigdes såklart av en dansande AI!

Linus Sällström, IKT-pedagog/utvecklare, Wisbygymnasiet


Referenser

Gotland Tech Fest